13.2.15

Ünlü Oyuncu Maral'a Şok


Ünlü Oyuncu Maral Büyüksaraç'a Şok!

Aralarında Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu gibi ünlü isimlerin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonunda adı geçen ’sadece uyuşturucu kullandığı’ gerekçesiyle dosyası ayrılan oyuncu 18 yaşındaki Maral Büyüksaraç’a 'Uyuşturucu madde kullanmak için satın almak’ suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.



Ünlü işadamı Mete Büyüksaraç’ın, kızı olan Maral Büyüksaraç, hakkında İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşmasına avukatı, ailesi ve emekli büyükelçi büyükbabası Olgun Büyüksaraç da katıldı. 
Geçen 26 Aralık’ta duruşmaya Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Şubesi’nden iletilen raporunda saç numunesinde uyuşturucu maddelerden ’kokain, benzoilekgonin, uyarıcı ve metoklopramid’ bulunduğuna dair rapor verilen Büyüksaraç, hakkında dava açıldığında 17 yaşında olduğunu, stresli, günde 18 saati bulan yorucu bir mesleği olduğunu belirterek eğitim için bulunduğu New York’ta uyku sorunu ile baş edemeyince bir kere uyuşturucu kullandığını kabul etmişti. 

Maral Büyüksaraç, Türkiye’de hiçbir zaman uyuşturucu satın alıp kullanmadığını savunurken, "Yoğun sigara tükettiğim için bir sonraki içtiklerimi de esrar sandılar. 
Arkadaşlarım sorduklarında defalarca ‘Hayır’ dedim. Çağatay Ulusoy uyuşturucu operasyonunda içeri alındığında polis beni arayarak en son benimle telefonla görüştüğünü söylediğini belirttiler. Bildiğimi anlattım, bu kadar. Şüpheli bir durum olsa bu kadar süre beklenilmezdi sanırım" demişti.


Duruşmada ‘son sözü’ sorulan Maral Büyüksaraç, suçlamayı kabul etmeyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti açıkladığı kararında Maral Büyüksaraç’a 2 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı. Mahkeme, oyuncu Büyüksaraç’ın suç tarihindeki yaşı ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasının paraya çevrilmesine karar verdi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI DEĞİLİM"
Hakkında verilen karara ilişkin açıklama yapan oyuncu Maral Büyüksaraç, avukatının hukuki süreci izleyeceğini belirtirken, "Sanki sadece ünlüler uyuşturucu kullanıyor gibi bir yargı var. Yaşımla, psikolojimle alakalı bir durum değil. Evet sigara bağımlısı olabilirim ama uyuşturucu değil. Babam tek destekçim" dedi.


UMUT VEREN GENÇ KADIN ÖDÜLÜ’NÜ ALMIŞTI
Maral Büyüksaraç, ekrandaki ‘Bizimkiler’, ‘Lazutlar’ dizisinin yanı sıra Şerif Gören’in ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ ve Türkiye’ye geldikten sonra günlerce kayıp olarak aranan daha sonra İstanbul’da cesedi bulunan Amerikalı turist Sarai Sierra’nın hayatından esinlenerek çekilen ’Gecenin Tenhasında’ filminde, ayrıca Kenter Tiyatrosu’nda oynamıştı, Büyüksaraç, 2011’de ’Cahide Sonku Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştı.

Kaynak
www.toplumsalses.com/




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER - 1

KATEGORİLER - 2