13.2.15

Sibel Can'ın Otomobili



Sibel Can' Haciz Şoku

Sibel Can, ‘Kaçak otomobil soruşturması’ kapsamında el konulan cipiyle ilgili davadan kazandığı tazminatı alamadı. Avukatları, Can’ın 400 bin liralık alacağı için icraya gitti...


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2012 yılında başlanan ‘kaçak Otomobil soruşturması’yla Sibel Can’ın el konan Mercedes marka cipini satın aldığı Çiftkurtlar Otomotiv’e karşı açtığı ve kazandığı  davanın tazminatı alamadı. Yurtdışından ithal edilen cipin fiyatı düşük gösterilerek daha az vergi ödendiği ve devletin zarara uğratıldığı tespit edilmiş ve söz konusu araca el konulmuştu.
Can’ın avukatları araç satın alınırken ödenen 317 bin lira ve faizi alamadıkları gerekçesiyle icra yoluna başvurdu. Avukatlar önceki gün 400 bin TL civarındaki tazminat alacağının ‘ısrarla’ ve ‘kasten’ ödenmemesi üzerine haciz memurlarıyla Çiftkurtlar Otomotiv’e gitti.

Can’ın avukatlarını ve haciz memurlarını, şirketin sahibi Mehmet Çelik’in eşi sanatçı Sibel Turnagöl karşıladı. 
Turnagöl’ün, moralinin bir hayli bozuk olduğu objektiflere yansıdı. Haciz memurları borçlu şirkete ait plakasız, sıfır km bir cip, el koydu. Can’ın avukatları dün yaptıkları yazılı açıklamada, şirket sahibi Mehmet Çelik hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Kaynak
www.toplumsalses.com/




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER - 1

KATEGORİLER - 2