21.10.14

Ünlü Türk Modacılar


Türk  modacılar

Türk Modasına Yön Veren İsimler

Türk modasının ‘kumaş’ ustalar

Çiziyorlar, kesiyorlar, ölçüyorlar, biçiyorlar, baştan yaratıyorlar, kumaşa can veriyorlar… İşte Türk modasının ünlü isimleri


Dilek Hanif:   Kurduğu ‘Dilek Hanif Line’ markasıyla modern kadının stilini belirleyen Dilek Hanif, Türkiye’de birçok ünlü ismi giydirdi. İlk couture defilesini 8 Nisan 2002’de Aya İrini’de gerçekleştiren Hanif, ikinci couture defilesini 20 Ocak 2004 tarihinde Paris Haute Couture moda haftasında gerçekleştirerek ‘couture’ koleksiyonunu burada ilk sunan Türk tasarımcı ünvanına sahip oldu.






Erdem Moralıoğlu: Ryerson Üniversitesi ve Royal College of Art’ta moda üzerine eğitim gördükten sonra Diane von Furstenberg ile çalışan Moralıoğlu, markasını 2005’te kurdu. Yapmış olduğu kapsül koleksiyonuyla ‘British Fashion Fringe’ ödülünün sahibi olan Moralıoğlu’nun müşterileri arasında Claudia Schiffer, Gordon Brown’un eşi Sarah Brown, David Cameron’un eşi Samantha Cameron gibi isimler var.



Atıl Kutoğlu: Moda hayatına Beymen ve Vakko gibi başarılı markalarda yaptığı stajla başlayan Kutoğlu, Münih Moda Haftası´nda ‘En iyi genç modacı’, Avusturya´nın En iyi modacısı“ gibi birçok ödülün sahibi oldu. Dünyanın 11 ülkesinde tasarımlarıyla yer alan Kutoğlu, New York Times, WWD, Washington Post, Daily Telegraph, Süddeutsche Zeitung, Vogue, Elle, Collezioni, CNN Internationa gibi uluslararası medya kuruluşlarıyla çalıştı. Jessica Alba, Catherine Zeta-Jones, Naomi Campbell gibi ünlü isimler de müşterileri arasında.


Gamze Saraçoğlu: 2004 yılında kurduğu ‘Gamze Saraçoğlu Fashion Design Studio’ markası ile birçok Avrupa ülkesinde tasarımlarıyla yer alan Saraçoğlu, 2007’de Saydam Tekstil’in ve MRM Deri’nin yaratıcı yönetmeni oldu. Zara, Marks & Spencer, NafNaf, Promod gibi markalara tasarımlar yapan Saraçoğlu aynı zamanda Moda Tasarımcıları Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi.


Cemil İpekçi: İngiltere’deki Royal Academy of Art akademisinden mezun olan Cemil İpekçi,  1975 yılında kurduğu Tzagane isimli moda evininin bir şubesini Nis’de açtı. Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yapan İpekçi, kıyafet tasarımının yanında pırlanta ürünlerinin de tasarımlarını gerçekleştirmiştir.



Yıldırım Mayruk: Şapka yaparak başladığı moda hayatında yaptığı kıyafetlerle Türkiye’nin en ünlü modacıları arasında yer alan Mayruk, birçok ünlü ismin de kıyafetlerini tasarladı. Türkiye dışında Londra, Abudabi, Tel-Aviv, Alhain, Haifa gibi yerlerde de tasarımları yer alan Mayruk, Türk modasının mihenk taşlarından biri.


ZERRİNCE__




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER - 1

KATEGORİLER - 2